Een jaar in Antwerpen: to do lijstje

Date
sep, 22, 2019

Het is zover! Ik ben gesetteld in Antwerpen. En ik niet alleen: ik deel nu een appartementje/kot met Abel. Een nieuw hoofdstuk, eentje waarnaar ik zo lang heb uitgekeken. Sinds mijn 14 jaar ongeveer zeg ik dat ik ooit eens in Antwerpen zou willen wonen. Als je Leuven (en eigenlijk niet veel meer dan dat) gewoon bent, is Antwerpen plots “zo groot!” en als echt stadsmeisje sprak dit mij enorm aan. Nu die droom uitkomt, heb ik een lijstje gemaakt van alle dingen die ik wil doen (naast die tweede thesis schrijven dan, yihaa!).

zwemmen

Een aantal jaar geleden ging ik regelmatig zwemmen maar ik stopte ermee om een aantal redenen. Anderzijds heb ik dit wel altijd een fijne sport gevonden. In Antwerpen zijn best veel zwembaden waarvan eentje in art déco stijl. Aangezien een kaart voor twaalf beurten hier ook een derde (!!) minder kost dan in Leuven, is het tijd om die manier van ontspanning terug op te pakken.

barre

In januari stopte ik na 15 jaar met dansen. Barre work-outs volgen op YouTube is vervolgens een favoriete manier van sporten geworden. Nu ik mijn abonnement bij Basic Fit heb opgezegd, komt er terug wat budget vrij om barre lessen te volgen in een studio hier. Snel maar eens een proefles inplannen!

Markten & tweedehands shoppen

De exotische zaterdagmarkt hebben we alvast bezocht en goedgekeurd en ik ben van plan om deze en die van vrijdag regelmatig te bezoeken. Ook is het aanbod aan tweedehands in Antwerpen heel uitgebreid. Alleen al met dit lijstje van Paulien Riemis ben ik een tijdje zoet.

wandelen

Langs het Begijnhof, de Brederodestraat, de Cogels-Osylei, ’t Groen kwartier, de Handelstraat,… Ik zou liefst ieder vrij moment gebruiken om Antwerpen te ontdekken.

Picknicken aan de Schelde

Aan de Schelde zitten, keuvelen en “zie ik de lichtjes van de Schelde” neuriën: bij deze bestel ik dus nog een paar dagen Indian summer… Of ik wacht (on)geduldig op de lente en ga intussen al wandelend en met een warme jas naar het water en de lichtjes kijken.

PAKT

Want heb je de foto’s van de pizza’s bij Standard al eens gezien!? Ik weet nog niet helemaal wat ik van PAKT moet verwachten en dat maakt me des te meer benieuwd.

Bibliotheek Permeke

Ik wil meer lezen maar moet me tegelijk ook aan een budget houden. De oplossing is niet ver te zoeken: terug boeken uitlenen bij de bibliotheek. Permeke is de uitverkorene: dichtbij ons stekje en het leescafé met vegetarische gerechtjes en chai lattes heeft er misschien ook wel iets mee te maken… 😉

Den Botaniek, Rivierenhof en Stadspark

Dit valt natuurlijk ook onder ‘wandelen’ maar ik maak het toch even specifieker omdat het toch eerder groene oases zijn. Ondanks dat hoog stadsmensgehalte heb ik hier toch ook heel veel nood aan.

alle koffiebars uittesten

Als “I run on coffee & oats” in je bio staat op Instagram heeft deze to do geen uitleg meer nodig. “Alle” neem ik met een korrel zout want er is een grote kans dat ik bij één plek zal blijven plakken om vervolgens te moeten beslissen dat ik minder geld moet uitgeven in koffiebars. Het doel is dus om dat te vermijden en zaken zoals Belga&co (check), Cuperus (check), Normo (check), Caffenation (check), Koffieklap (check), Vandoag is ‘t, Me & my monkey, Caffe Mundi, Tartoer, Cafématic, Buchbar, Kolonel Koffie enzovoort (het lijstje is écht lang) regelmatig te bezoeken…

musea bezoeken

Dit is sowieso iets wat ik vaker wil doen en nu ik 95% van mijn tijd in Antwerpen vertoef, is dat alleen maar makkelijker geworden. Binnenkort opent in het MAS een tentoonstelling over Japan dus daar wil ik zeker nog eens heen. Ook Plantin-Moretus, FOMU, KMSK, het Middelheimmuseum, het Modemuseum en Red Star Line staan op mijn lijstje.

Ik zal mijn bezigheid dus wel hebben als ik veel van deze lijst wil afvinken en volhouden. Zijn er nog dingen die ik volgens jou moet uitproberen hier of zeker niet mag overslaan (ook qua eten, apéro,…)?

♡ Stefanie

2 Comments

 1. Beantwoorden

  Kilien Natens

  24 september 2019

  Ik wil wel eens mee met jou op stap naar die koffiebars en die musea! 😉

  • Beantwoorden

   Stefanie

   30 september 2019

   Altijd welkom! ♡

Leave a comment

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.