the internet edit #2

· een lijstje met luister-, kijk-, lees- & volgtips ·

Date
feb, 14, 2020

Lijstjes: ik lees ze graag, ik schrijf ze graag en ze kunnen nuttig zijn. Met the internet edit hoop ik dan ook een nuttig lijstje te geven zodat jij je een weg kan banen tussen de massa informatie en frutsels op het wereldwijde web. Podcasts, blogs, nieuwsartikels, Netflix,… Ze passeren allemaal de revue. Benieuwd geworden naar wat ik geselecteerd heb voor deze edit? Lees dan snel verder onder de afbeelding.

Een leuke website die ik onlangs ontdekte is theglitterguide.com. Mijn favoriete rubriek is ‘creativity’ waar je artikels zoals deze (3 Ways To Ditch Creative Doubt & Useless Comparison) vindt.

Ik moest in de eerste plaats lachen om de titel van dit artikel over niksen als het nieuwe ‘hygge’. Het lachen verging me snel toen bleek dat het idee van niksen me best goed in de oren klonk. Hoe vaak nemen we de tijd om echt niets te doen? Om in de zetel te zitten en als belangrijkste activiteit een kop thee of koffie vast te houden? Ik doe het in ieder geval veel te weinig. Volgens het artikel kan het nochtans je creativiteit een boost geven. La dolce far niente.

Witanddelight.com is ook zo’n fijne website. Een artikel over de voordelen van uitstelgedrag? Die argumenten moet ik onthouden! 😉

Verder was ik ook onder de indruk van deze reportage over armoede en onderwijs. Met een plastic zak naar school omdat er thuis geen middelen zijn voor een nieuwe rugzak? Dat is iets wat ik me gelukkig niet kan voorstellen, maar het is helaas nog een realiteit in onze samenleving.

Wat Netflix betreft, is When They See Us een goede reeks voor mensen die geïnteresseerd zijn discriminatie op basis van huidskleur (in de VSA). Het verhaal zit heel goed in elkaar en er kan ook wel eens een traan aan te pas komen.

Een film die je zeker gezien moet hebben, is Marriage Story. Adam Driver en Scarlett Johansson sleuren je helemaal mee in hun liefdesverhaal. Ik ben geen filmkenner, maar dat dit een sterke film is met nog sterkere acteurs, daar heb je geen verstand voor nodig.

Via VRT NU keek ik de volledige reeks over Gentbrugge. Human interest in zijn puurste vorm.

Een andere aanrader van onze openbare omroep is Brain man. In vijf afleveringen voerden Otto-Jan Ham en Bart Van Peer allerlei tests uit en maakten ze reizen in hun zoektocht naar het optimale brein van de eerstgenoemde. Deze reeks gooit wetenschap in de mix met humor. Hoewel ik meer van de humane wetenschappen ben, vond ik dit ook heel boeiend.

Ten slotte kijk ik uit naar wat de nieuwe podcast ’50 koffies’ voor ons in petto zal hebben. ‘A podcast for bold women in business’ die de gasten om te beginnen vraagt naar hoe ze liefst hun koffie drinken? Ik ben alvast fan en jij misschien ook wanneer je eens een kijkje neemt op de website of op het YouTube-kanaal.

Zo, dat is the internet edit nummer twee. Ik hoop dat je iets tegenkwam waarop je klikte en nu -na het lezen van het volledige lijstje natuurlijk 😉-verder gaat ontdekken.

♡ Stefanie

27 januari 2020

Leave a comment

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

the stories
about stefanie & the stories she wrote

Hi there! Welkom op the stories she wrote. Ik, Stefanie, ben een 23-jarige politicologe die nog een jaartje journalistiek studeert in Antwerpen. Van (verhalen) schrijven wil ik dan ook mijn beroep maken en oefenen doe ik op deze blog. Je zal hier artikels vinden over allerlei onderwerpen maar vooral artikels die ik zelf ook graag zou lezen, dat lijkt me fair. ;) Veel leesplezier!

    Subscribe

    contact

    wil je me iets vertellen of vragen? stuur dan gerust een mailtje naar stefanie@thestoriesshewrote.com ♡