“Alors je sens en moi, mon coeur qui bat” | looking forward to 2018

Date
jan, 10, 2018

Happy 2018!!! Ik kan het niet echt verklaren maar ik begon het nieuwe jaar met een heel goed, optimistisch beeld. Natuurlijk verandert de wereld niet omdat een (lelijke) 7 in een (veel mooiere) 8 transformeert en ik noch jij zal niet van de ene op de andere dag meer gemotiveerd zijn om iets te doen wat we eigenlijk niet willen doen. Inderdaad, in voornemens geloof ik niet echt. Nochtans vind ik doelen stellen geen slecht idee en het begin van het jaar is een goed moment om te kijken wat je wil veranderen of toevoegen aan je leven. Dit is wat ik deed voor mezelf en waarover ik nu een artikeltje heb getypt. Veel leesplezier! 

Mijn theoretisch rijbewijs halen, leren rijden en heel veel oefenen!

“Ik rijd pas met de auto als ik er eentje kan kopen die op water rijdt!” Een uitspraak die ik als milieubewustwordende tiener heel vaak heb herhaald. Ondertussen is een Tesla een meer verantwoorde keuze geworden dan de doorsnee auto en dat is al iets. Maar ja, een auto kopen, dat zie ik mezelf niet doen de komende 5 jaar. En hoe weinig het me ook interesseert of hoe bang ik soms nog ben op de baan, een rijbewijs zou verdorie handig zijn (en mama’s auto is snel geleend). Dus dat is één van de doelen die ik mezelf heb gesteld voor 2018: leren rijden. Nog niet per se mijn rijbewijs ook echt halen. Wie weet voel ik me pas na 8 maanden rijden zelfzeker genoeg op de baan en dat is belangrijker. Als je tips hebt voor het studeren voor het theoretisch examen, laat me dat dan zeker weten!


Buiten Europa reizen ♥

Ik heb zo’n gevoel dat het deze zomer eindelijk zover is, dat ik deze zomer eens wat langer ga vliegen en het continent eens verlaat. Wordt het Japan of wordt het het noorden van Amerika, dat laat ik nog op me afkomen. Hoe dan ook ben ik volop aan het sparen en voel ik me er echt klaar voor. 4 maanden zelfstandig zijn in het buitenland en soloreizen naar Parijs en Toulouse heeft me klaargestoomd voor het grote avontuur. Wel niet in m’n eentje, zoiets deel ik toch liever!


Eerst de boeken op de plank uitlezen (en veel meer lezen)…

Dit is wel zo’n typisch voornemen he, meer willen lezen. Maar zo is het. Ik daag mezelf uit om mijn gsm meer weg te leggen en op de laptop niet nutteloos te scrollen en bijvoorbeeld minder YouTube-filmpjes te kijken (zeker die waaraan ik uiteindelijk niet echt iets heb). De eerste maanden wil ik ook geen nieuwe boeken meer kopen, er liggen er nog een aantal op mij te wachten tot ik ze eindelijk eens lees dus laat ik daar maar mee beginnen. ERROR want ik vind het geweldig om rond te snuisteren in boekenwinkels. Het zal dan maar even bij snuisteren moeten blijven. 😉

Verder behaal ik in 2018 (tenzij het plots helemaal fout gaat) mijn bachelor-diploma. Gezien mijn omweg langs een jaar Rechten studeren, haal ik die dus met een jaar ‘vertraging’ dus maakt dit me extra blij. Ik vind het dan vooral fijn om naar de master te gaan en meer vrij mijn vakken te kunnen kiezen.

Bovendien begin ik vandaag -de dag dat dit artikel online komt- aan mijn stage bij Vrouw & Maatschappij – CD&V Politica. Wie weet wat dat me nog allemaal gaat brengen van ervaring, ideeën, ideeën voor de toekomst etc.

Wordt het toch weer een citytrip of rondreis in Europa? Dan zal ik daar ook niet om malen. 2018 belooft hoe dan ook geweldig te worden. Te beginnen met stage dus en op kot gaan in Leuven! Ohja, die leuke Franse quote is een zin uit La vie en rose van Edith Piaf. Ik heb het echt te pakken met dat Frans gedoe *typte ze terwijl er een aantal tabbladen met webshops en trench coats geopend staan…*

Heb jij al plannen voor dit jaar?

Liefs,

Stefanie

4 Comments

 1. Beantwoorden

  singlereadytomingleblog

  10 januari 2018

  Ik heb wel al een paar concerten en toneelstukken op het programma staan, maar nog geen reizen (wat normaal gezien wel vaak het geval is aan het begin van het jaar). Vorig jaar reisde ik naar Kopenhagen, Kos, Krakau, New York en Kaapstad, dus wordt moeilijk om dat reisjaar te overtreffen. Ik heb ook echt zin om een reis vast te leggen, want ik heb het hier alweer gehad, haha!

 2. Beantwoorden

  justaxelle

  12 januari 2018

  Heel leuk om je doelen te lezen! alvast veel succes bij het leren rijden (ikzelf heb 2.5 jaar geoefend, voor ik effectief mijn examen ging afleggen ;)!). En gelukkig zag ik op je instagramstory dat je stage tot nu toe erg bevalt, nog veel succes en plezier gewenst deze maand!

  • Beantwoorden

   itsaknotstefanie

   20 januari 2018

   Oeps, ik zie het nog wel gebeuren dat het bij mij ook zo lang duurt. Maar ja, veiligheid boven alles zeker. 🙂 Hihi ja, klopt! Dank je wel! X

 3. Beantwoorden

  Kilien Natens

  24 september 2019

  Die liefde voor Frankrijk – dat herken ik precies maar al te goed!

Leave a comment

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.