the internet edit #blijfinuwkot special

· een nuttig lijstje ·

Date
mrt, 22, 2020

Hier zitten we dan, in (zelf-)quarantaine. Sommigen blijven al een week thuis, anderen doen dat sinds woensdag. Sommigen hebben plots veel meer tijd voor boeken en Netflix, anderen hebben thesistijd ‘cadeau’ gekregen. Ondertussen begrijpt hopelijk iedereen dat thuisblijven de allerbeste manier is to #flattenthecurve. En wat doe je dan? Het internet afschuimen. Daarom deel ik met plezier weer een lijstje met mijn selectie van de wonderbaarlijke dingen die het wereldwijde web ons te bieden heeft.

Hoewel we ons aan het begin van het jaar hadden voorgenomen om meer tijd voor onszelf te maken, hadden we ons dat toch anders voorgesteld. Zonder het momenteel oncontroleerbaar kroonmonster. Toch moeten we er het beste van maken. Willen we dat afspreken? Met deze tips wil ik je afleiden van de vaak beangstigende berichtgeving. De feiten zijn nu eenmaal wat ze zijn en een geïnformeerd burger is er (nu zeker!) twee waard. Maar je moet er natuurlijk niet 24 op 7 met je neus opzitten…

Over angst gesproken… Op VRTNWS verscheen dit artikel waarin een experten vertellen hoe je daar best mee omgaat. Dat ik er meteen op klikte, zeg al een heleboel en het stelde niet teleur.

Thuisblijven moet niet gelijk staan aan stilzitten. Ik zou eerlijk gezegd gek worden. Moest er een punt komen waarop gaan wandelen ook niet meer kan, dan zullen er gelukkig wel nog online work-outs zijn die je kunt volgen. YouTube is hier altijd mijn place to be voor en de opties zijn de voorbije week nogal uitgebreid. Zo zorgt de Antwerpse Sportclub Het Eiland op YouTube voor gratis work-out video’s en maken de gevestigde fitnesswaarden daar meer video’s dan anders. Zelf kocht ik het programma ’20 days to Coron-abs’ van Gudrun Hespel. 60 euro is natuurlijk niet weinig, maar ik zie het als een investering in mezelf én in jonge ondernemers waarin ik geloof en die ik door deze moeilijk periode wil helpen. Naast de dagelijkse work-outs, verschijnen er nu ook recepten, yoga- en meditatiesessies, self care tips etc. in mijn mailbox. Hou in ieder geval een oogje in het zeil hier voor een blogpost met mijn favoriete gratis work-outs! (ps: niets moet, alles mag 😉)

Nog even over Gudrun: via deze link kun je haar Corona Lockdown Survival Guide bemachtigen. Daarin geeft ze tips om onder andere om te gaan met de situate en het wegvallen van structuur.

Educate yourself! Oké, oké, de studenten onder ons hebben nog werk genoeg en we zullen niet dommer worden van papers schrijven, online lessen volgen en zelfstudie. Maar toch kun je je tijd op het internet gebruiken om je te verrijken, misschien wel op heel andere vlakken dan je studiegebied. Dat kan bijvoorbeeld via Skillshare waar je video’s vindt over onderwerpen als productiviteit, marketing, animatie, fotografie enzovoort. Ook op YouTube vind je veel tutorials door te zoeken naar je onderwerp + ‘how to’, ‘workshop’, ‘for beginners’,…

Een andere manier om bij te leren, is door informatieve video’s te kijken en goede journalistiek te lezen. Hetzelfde geldt voor podcasts luisteren. Zelf vind ik de video’s van NOS op 3 heel goed en raad ik ook graag De Correspondent aan. Misschien wil je je tijd gebruiken om je te verdiepen in de klimaatverandering, armoede, hedendaagse conflicten,…? Afgewisseld met een serie waarvoor je je hersenen niet nodig hebt natuurlijk. Dat is he-le-maal oké. 😉

Marloes van Last Days of Spring deelt op Instagram regelmatig tips om je bezig te houden tijdens je quarantaine. Dat doet ze met de hashtag #stayingintips, maar je vindt de tips ook terug in een highlight op haar account.

Marijne (@pizzahorror) startte een Instagramaccount tegen de eenzaamheid waarmee we de komende tijd geconfronteerd kunnen worden. Via herkenbaarheid en inspiratie wil ze toch zorgen voor verbinding. Iedere dag vraagt ze om iets te delen zoals het boek dat je aan het lezen bent. Klik hier om @eenheidineenzaamheid te bekijken en te volgen.

Ik ga je nog een laatste keer richting YouTube sturen om naar de video’s van Baesian te kijken. Op dit kanaal bespreken Christina (Chrostin, ja, die leuke cartooniste) en Kevin onderwerpen zoals het stereotype rond Aziatische ouders en het belang van een rijstkoker. Het is gewoon grappig en gemoedelijk allemaal dus zeker een aanrader om even mee te ontspannen.

Ook even shout-out naar mijn journalistiek-vriendinnen Kilien en Louise. Lees hier de blog van Kilien, laat je verrassen door haar schrijftalent en word een ware body positivity connaisseur. Louise deelt receptjes en andere smakelijke tips op @foodforanymood en laat je wegdromen naar ons pre- en post-quarantaine leven op @travelougraphy.

Ten slotte nog even schaamteloze reclame voor het leesvoer waarvoor ik zelf gezorgd heb. Hier kun je bijvoorbeeld volgen wat ik allemaal schrijf voor StampMedia. Ik probeer ook de pagina met mijn portfolio up-to-date te houden dus neem daar ook gerust eens een kijkje.

Meer inspiratie vind je ook in the internet edit #1, #2 en de podcast-editie.

Vond je dit een interessante blogpost? Volg me dan gerust via Facebook, Twitter, Instagram en/of Bloglovin’. Laat je me ook even weten wat jij nog ontdekt de komende tijd?

Stay safe, stay healthy en was uw handen.

♡ Stefanie

Foto: Alisa Anton via Unsplash

Leave a comment

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

the stories
about stefanie & the stories she wrote

Hi there! Welkom op the stories she wrote. Ik, Stefanie, ben een 23-jarige politicologe die nog een jaartje journalistiek studeert in Antwerpen. Van (verhalen) schrijven wil ik dan ook mijn beroep maken en oefenen doe ik op deze blog. Je zal hier artikels vinden over allerlei onderwerpen maar vooral artikels die ik zelf ook graag zou lezen, dat lijkt me fair. ;) Veel leesplezier!

    Subscribe

    contact

    wil je me iets vertellen of vragen? stuur dan gerust een mailtje naar stefanie@thestoriesshewrote.com ♡