the podcast edit

· deze acht podcasts moet je kennen ·

Date
nov, 27, 2019

Dagelijks wandel ik zo’n twintig minuten heen en terug naar de campus. Die veertig minuten vul ik gewoonlijk met een podcast. Als je me ooit ziet wandelen met oordopjes, laat je me dan even weten hoe ik erbij loop? Ik weet namelijk dat ik een vrij expressief gezicht heb en het zou me dus niet verbazen mocht je kunnen zien wat ik over de podcast denk… Podcasts schieten als paddenstoelen uit de grond en daar ben ik niet droevig om. Voor dit artikel heb ik er acht verzameld die ik regelmatig luister.

Thick & Thin

Ik volg Katy Belotte – het brein en de stem achter deze podcast – sinds mijn vijf- of zestiende. Ik stuurde haar zelfs privéberichten op Tumblr in de hoop antwoorden te krijgen op de grote levensvragen die die leeftijd met zich meebracht. Dat je dat laatste met een korreltje zout moet lezen, had je waarschijnlijk wel door, maar zeven jaar later volg ik haar dus nog steeds. Zowel met haar video’s op YouTube als met haar podcast brengt ze content die herkenbaar is. Nee ik ben nog niet afgestudeerd, ik woon niet alleen in een studio in New York City en ik beleef geen Tinderavonturen. Katy wel en dat brengt ze op zo’n manier dat het niet mijlenver van mijn eigen leven lijkt te staan. Dat ze nu haar 9-to-5 heeft opgezegd om als zelfstandige creatieveling te werken, kan ik alleen maar bewonderen. Ik zit alvast met open mond te kijken en luisteren, want verbazen zal ze me zeker. Ze antwoordde trouwens op die vragen, moest je je dat afvragen.

Getting Curious with Jonathan Van Ness

Hou je van Queer Eye, dan hou je van Jonathan en zul je hun* podcast ook appreciëren. Jonathan is de nieuwsgierigheid zelve en dat helpt hun om de juiste vragen te stellen. Die schuwt ook geen politieke of maatschappelijke kwesties. Als dit hun jongere fans kan aanmoedigen om ook interesse in politiek te ontwikkelen, dan kan ik dat alleen maar aanmoedigen. YAS QUEEN! Onlangs nam jvn een aflevering op met Diane Guerrero (Maritza van OITNB en Lina in Jane The Virgin) over hoe ze gescheiden werd van haar ouders toen zij terug naar Colombia werden gestuurd. Daar sta je dan als jonge burger van de VS en totaal machteloos. Het is dus zeker de moeite waard om via deze aflevering de podcast te leren kennen.

DS Audio & The Daily

Deze twee neem ik even samen omdat het allebei podcasts zijn van kranten (van De Standaard en van The New York Times). Deze vind ik ideaal om onderwerpen uit de actualiteit beter te begrijpen. Zo vatte DS Audio onlangs nog eens samen hoe de beweging van de gele hesjes ontstaan en gegroeid is en waarom ze nu al een jaar op straat komen. The Daily gaat vooral over Amerikaanse politiek en conflicten. Vooral de afleveringen die conflicten zoals dat in Chili uitleggen, vind ik boeiend.

Heksen dragen sneakers

Ik had ooit een juf die zei “hier zitten zes meisjes in de klas en minstens twee ervan zijn heksen”. Het is niet voor niets dat dit is blijven hangen: ik voelde me aangesproken. Met heks bedoel ik hier dat je bezig bent met spiritualiteit. Al zou ik deze Vlaamse podcast ook een kans geven als je je niet aangesproken voelt of vreest dat het te zweverig zal zijn voor jou. Tijdens het beluisteren van de tweede (‘Tribe’) en tiende (‘Triggers’) aflevering was ik helemaal mee met het verhaal van Maxime en Lana.

De Kobe Show

Vlaamse podcast nummer drie! Kobe van Reppelen nodigt geregeld bekende en minder bekende Vlamingen uit om hun verhaal te vertellen. Hij omschrijft het zelfs als “long-form gesprekken en ruimte voor nuance, met gasten uit alle disciplines, voor de empathische luisteraar”. Onlangs sprak hij voor de tweede keer met Xavier Taveirne, ditmaal over de nieuwe reeks ‘Eenzaam’. Even tussendoor: die reeks is ook een aanrader en kun je kijken via VRT NU. Tijdens het schrijven van deze blogpost luister ik de aflevering met Lenja Doms over Circulaire Economie. De onderwerpen zijn heel uiteenlopend, maar het is gegarandeerd een goed gesprek.

Things You Can’t Ask Your Mom

Twee van mijn favoriete bloggers, Lizzy Hadfield en Lindsey Holland, behandelen in deze podcast exact die onderwerpen waaraan jij nu denkt. Breakups, seks, daten, drank,… Ook onderwerpen als zelfvertrouwen en zelfbeeld komen aan bod. Ze stellen vaak op voorhand vragen over het onderwerp via sociale media en vertellen vervolgens over hun eigen ervaringen. Twee beste vriendinnen met een podcast? Altijd het proberen waard!

The Estée Lalonde Show

Estée verhuisde een heel aantal jaren terug van Canada naar Londen. De liefde achterna. Die relatie is intussen voorbij en Estée is niet langer enkel een beauty blogger, maar vooral een heel down-to-earth en nieuwsgierig persoon. Die nieuwsgierigheid vind je terug in de gevarieerde onderwerpen van de afleveringen. Enkele aanraders: ‘Body Positivity with Callie Thorpe’ en ‘A Conversation with My Mom’.

Welke podcasts moet ik volgens jou toevoegen aan mijn luisterlijst?

♡ Stefanie

*hun/die is equivalent voor zijn/haar, hem/haar en hij/zij

Afbeelding: Mohammad Metri via Unsplash

2 Comments

 1. Beantwoorden

  Irene

  28 november 2019

  Bedankt voor het delen! Ben de podcasts ook weer aan het herontdekken. Ik heb nu op mijn lijstje:
  – Elke dag vakantie
  – The Lavendaire Lifestyle
  – Damn Honey (aanrader!)
  – Terrible, thanks for asking
  – Happier with Gretchen Rubin maar die moet ik zelf nog beluisteren.

  • Beantwoorden

   Stefanie

   30 november 2019

   Oh, jij ook bedankt voor dit lijstje! Elke dag vakantie heb ik ook al eens geluisterd, de andere vier niet. Daar komt zeker verandering in. 😉

Leave a comment

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

the stories
about stefanie & the stories she wrote

Hi there! Welkom op the stories she wrote. Ik, Stefanie, ben een 23-jarige politicologe die nog een jaartje journalistiek studeert in Antwerpen. Van (verhalen) schrijven wil ik dan ook mijn beroep maken en oefenen doe ik op deze blog. Je zal hier artikels vinden over allerlei onderwerpen maar vooral artikels die ik zelf ook graag zou lezen, dat lijkt me fair. ;) Veel leesplezier!

  Subscribe

  contact

  wil je me iets vertellen of vragen? stuur dan gerust een mailtje naar stefanie@thestoriesshewrote.com ♡