Amsterdam diary 2.0 | 2 best friends wandering around the city

Date
jul, 02, 2017

Na al die foto’s op Instagram werd het wel eens tijd om een blogpost te schrijven over mijn citytrip naar Amsterdam. Genoeg opgeschept, tijd om tips te geven voor je eigen reisje. 😉 3 dagen met mijn beste vriendin draaiden uit op ongecontroleerde gekkigheid. Zo vlak na de examens waren we niet heel voorbereid en hadden we maar een vaag idee van wat we wouden doen. En dat bleek de beste en meest ontspannende strategie te zijn. Voor ons 2 dan toch. Dit houdt me in geen geval tegen om een kleine recap te schrijven van de dingen die we uiteindelijk deden. 

img_2464Hey Siel, verrassing! Haha 😀 Na onze vlotte treinreis en nadat we bij het hotel konden inchecken, trokken we meteen naar De Pijp. Dit is een heel fijn, alternatiever buurtje waar je gewoon kunt ronddolen zonder dat het als dolen aanvoelt. Ik zou hier kunnen vertellen over onze lunch maar dat hou ik voor een aparte hotspot blogpost. 😉 Je kunt wel alvast rondneuzen op Instagram om er meer over te weten te komen.

Wandel zeker eens de Gerard Doustraat in om rond te snuffelen in winkels als All the luck in the world en ANNA+NINA. Verder wandel je best ook eens naar de Ferdinand Bolstraat voor Marbles Vintage en meer window shoppping/rondgesnuffelWaar de tijd verder nog heen vloog die dag is nog steeds een vraagteken. Having fun, zeker? 😉 ’s Avonds aten we héér-lijk (!!! want kijk naar die burger!!!) bij Geflipt. Van -naar eigen zeggen- geflipte medewerkers tot geflipte wc-plaatjes, het concept zit hier goeeed. En het eten is nog beter. De veggieburger is er eentje van o.a. rode biet, feta en cashews, wordt geserveerd op een lekkere bun met veel groentjes en gesmolten kaas. Extra guacamole erbij en je bent gesteld zonder veel geld kwijt te zijn. De frietjes zijn ook een aanrader!

De tweede dag aten we een geweldig ontbijt na een stevige wandeling. Hier een sneak peek maar je weet waar je meer zult kunnen lezen over deze plek. 🙂 Al wil ik wel een grappige anekdote vertellen over die ochtend. Een jongen sprak ons aan over een studentenjob (yay, we leken op locals! haha) maar toen hij ons Vlaams accent hoorde, meldde hij aan zijn vriend dat we van “Anvers” waren. Okido. 

Die tweede dag was onze shopdag want schrijf het op: eind juni zijn er al hele goede soldenkoopjes te doen in Nederland! Dat plus de winkels die niet in België -laat staan Leuven- te vinden zijn plus net een maand gespendeerd te hebben achter onze bureaus, zorgden voor genoeg recht om eens goed te shoppen. De Kalverstraat en onze portefeuilles hebben het geweten. Maar mijn kleerkast is er zeker blijer van geworden. Ik kreeg er instant zin van om dan eindelijk outfit posts te maken op Instagram (1 van mijn verwaarloosde goede voornemens, oeps). Winkels waar wervelwind S&S passeerde: Zara (want die is gigantisch in Amsterdam), Monki, Stradivarius, Urban Outfitters en Mango. En daar deden we écht een hele namiddag over. Onze middag fuel haalden we bij SLA. Hier had ik vorige keer lekker gesmuld en Siel was benieuwd dus dat was snel beslist. Probeer zeker ook de iced almond latte! Ondertussen grepen we ook onze kans voor een toeristenfoto op het Rembrandtplein…  img_2642Deze geweldige dag sloten we af bij de Foodhallen. Stiekem vreesde ik dat dat hele gedoe overroepen zou zijn maar neuh hoor. Zoals bijna alles in Amsterdam stelde ook dit niet teleur. Ik ging voor de gegrilde asperges (who knew feta & pistache are a match made in heaven!?) en groentenfrietjes van Padron. Achteraf een wit wijnte en een taartje van Petit gâteau en we waren weer pompaf genoeg om keuvelend in slaap te vallen. Dit kon enkel nadat we eerst de photobooth in De Kanarieclub een bezoekje brachten natuurlijk. 
img_2698

Neenee, we shopten niet alleen, we deden ook iets cultureel verantwoord. De laatste voormiddag brachten we een bezoek aan het Moco. Dit is een klein museum op het Museumplein waar ook het Rijksmuseum, Van Gogh – en Stedelijk museum zijn. Momenteel loopt er een tentoonstelling over Banksy en eentje over Dali. Twee kunstenaars die mij al jarenlang aanspreken. Van Banksy zie je er stukken die gered werden vooraleer ze verwijderd zouden worden. Verkeersborden en stukken muur, zo’n dingen. Maar net zo goed zijn er werken op canvas te zien. De rest van de dag liepen we in de regen zonder jas, zonder paraplu maar hé, liever in Amsterdam door de regen huppelen dan thuiszitten. Nog steeds semi-ongecoördineerd ontdekten we toch maar mooi de 9 straatjes, geraakten we verzeild bij Café George en kochten we avondeten en oat cookies bij Albert Heijn. Dat laatste is bijna een must als je in Nederland bent.

Citytrip naar Amsterdam in het vooruitzicht? Dan heb je hopelijk iets aan dit artikel. Verder heb je dus nog een blogpost van me te goed met een aantal plekjes die er voor mij uitsprongen. Voor meer over Amsterdam, kun je hier en hier lezen over mijn bezoekje in april 2016. En om in het thema te blijven, is hier het artikel over Rotterdam & Den Haag van september vorig jaar.

Liefs, Stefanie

2 Comments

 1. Beantwoorden

  Marie

  25 juli 2017

  Je schrijft heel leuk!
  Amsterdam is zo’n leuke stad he. Ik ben er nu al 2 keer geweest en zoveel dingen die ik hierboven nu lees, heb ik nog niet bezocht. Reden om eens terug te gaan!

  • Beantwoorden

   itsaknotstefanie

   25 juli 2017

   Dankjewel, superfijn om te horen! Ja dat is zo, er valt al-tijd nog iets te ontdekken xx

Leave a comment

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.