Some pictures and tips from 5 trips to Paris

Date
feb, 12, 2018

Tijdens mijn Erasmus sloeg ik toch niet zo aan het bloggen als ik verwacht had. Dat wil niet zeggen dat ik er niets meer over te vertellen heb. Ik mis Reims, Frankrijk in het algemeen en ook aan de nabijheid van Parijs was ik duidelijk gewend geraakt! Vijf keer ging ik naar de hoofdstad, iedere keer zag ik de stad weer op een andere manier en iedere keer was ik verliefd. Ik ben mijn hart verloren aan Frankrijk en dat manifesteert zich het hardst in de opgehemelde ville d’amour natuurlijk. Ik verzamelde een aantal leuke foto’s van die 5 tripjes en geef een paar tips voor koffie, eten,… 

Na veel en lang wandelen door Parijs is er niets dat zo goed smaakt als een crêpe! Wat mij betreft liefst met abrikozenconfituur. Zolang het maar eentje is die voor je neus gemaakt wordt en vervolgens in zo’n typisch papiertje verdwijnt. Dit mooie kraampje vind je op Montmartre, waar alle kunstenaars verzameld staan.

Wandelen doe je natuurlijk langs de Seine. Je verwonderen over alle mooie, oude spullen die les bouquinistes alweer hebben uitgestald vandaag. Van vintage Vogue-nummers tot boeken van Camus, les bouquinistes de Paris sont mes favoris.


Vraag me om tips voor eten in Parijs en ik zal antwoorden dat je naar Rue des Rosiers moet gaan en falafel moet eten bij Chez Hanna! Ook als je moet aanschuiven want het is het heel erg waard! Heb je geluk of ga je niet langs tijdens spitsuur, dan kun je misschien in de zaak zelf eten. Maar ook al wandelend genieten van de beste falafel, lekkerste groentjes en sausjes, kan ik aanraden. (ook budgettip want je betaalt slechts €5,5!) Bovendien ben je dan in Le Marais, mijn favoriete buurt in Parijs!

Cuillier is een gezellige koffiebar die we per toeval tegenkwamen op Montmartre. Ze serveren verschillende soorten slow coffee en lekkere gebakjes. Voor degelijke prijzen gezien de locatie. De coffee table books liggen er voor het grijpen en je kan er Parijzenaars bewonderen die zich onverstoord verdiepen in literatuur. Ook voor een lunch kan je er terecht trouwens. Niet getest maar dan weet je dat. 😉

Daar zijn de versgebakken crêpes weer. ♥


Op zoek naar een lekker ontbijtje dat geen croissant is? Ik at dit heerlijke bananenbrood-ontbijtje bij Café Crème en kan het zeker aanraden! Al zagen de croissants er ook heel lekker uit. Sowieso ben ik van mening dat een citytrip naar Parijs (of eender welke plek in Frankrijk) niet geslaagd is als je geen croissant kocht bij een typisch Franse bakkerij. (JA IK MIS DE BOULANGERIE VLAKBIJ MIJN KOT IN REIMS)

Nog zoiets Frans: brood, friet en kaas! Ai ai ai! Alle vettigheid op een stokje, het smaakt verdorie wel op zo’n verwarmd terras tussen toeristen en Fransen.

Ten slotte een niet te missen hotspot, al helemaal voor de veganisten onder ons: Wild & The Moon! Voor ieder budget valt hier wel iets te vinden. Ik at de soep van de dag en opnieuw heerlijk bananenbrood!

Ik hoop dat je ooit iets hebt aan deze tips! Parijs is AL-TIJD een goed idee, TOU-JOURS ♥

Bisous,

Stefanie

7 Comments

 1. Beantwoorden

  Chelsey Meijners

  12 februari 2018

  Leuke tips! Hierdoor heb ik zin om weer naar Parijs te gaan hihi.

  • Beantwoorden

   itsaknotstefanie

   18 februari 2018

   Leuk om te horen! Ik hoop voor je dat het er snel nog eens van komt. xx

 2. Beantwoorden

  Marthistique

  13 februari 2018

  wauww Parijs lijkt me echt een heeele leuke stad, zeker na dit artikeltje 🙂

  • Beantwoorden

   itsaknotstefanie

   18 februari 2018

   Dankje! Hopelijk kan je het snel zelf eens ontdekken <3

   • Beantwoorden

    Marthistique

    19 februari 2018

    Jaa, hoop ik ook 🙂

 3. Beantwoorden

  Mei Qi

  17 februari 2018

  Wauw wat een prachtige foto’s!! Ik zou graag nog eens keer naar Parijs willen!!

Leave a comment

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.