#DZV17 Gewoon eten, gewone inspiratie voor een vegetarische(re) levensstijl

Date
apr, 16, 2017
Vrolijk Pasen! Ik hoop dat het allesbehalve ontbrak aan paaseitjes in jouw huis/tuin en dat je er samen van kunt genieten. Het is ook het einde van 40 dagen zonder vlees. Je gaat me niet horen zeggen “dus ga nu maar weer vlees à volonté eten”. Nee, ik hoop dat je tijdens de uitdaging -als je meedeed- hebt ervaren dat het niet moeilijk is om vlees en vis te vervangen in je maaltijden. De voorbije weken nam ik af en toe foto’s van mijn ‘gewone’ eten om jullie nog eens van een sprankeltje inspiratie te voorzien. 😉

 1. 1 woord: halloumi! Voor de duurzamere variant zou ik eens op zoek moeten gaan naar Berloumi (update: op berloumi.be staan alle verkooppunten), de Belgische variant van de Cypriotische kaas-die-niet-smelt-wanneer-je-‘m-bakt.
 2. Quesedilla’s ❤️ Met zoete aardappel, geplette zwarte bonen, rode ui, kaas, tomatensalsa en uiteraard guacamole! Recept vind je hierzo.
 3. Nog meer halloumi! Deze keer tussen een broodje met hummus, spinazie en avocado.
 4. Ik ontdekte hét ingrediënt dat nog ontbreekt in de gangbare taco’s: geroosterde zoete aardappelblokjes. Verder vulden we (we want taco-avondje met vriendinnen = topidee!) ze met rode kidneybonen, maïs, guacamole, tomaat, gebakken paprika en spitskool.
 5. De vrije interpretatie van een buddha bowl: een kom vullen met alles wat je lekker vindt. Zwarte bonen, zoete aardappel, champignons, tomaat, avocado, hummus,… Dit werkt ook heel goed tegen voedselverspilling!
 6. Extra lekkere tip: avocado in plaats van pesto op je broodje met mozzarella.
 7. De sushi moést ik hier gewoon bijzetten. Want vis in sushi? Niet noodzakelijk. 😉
 8. Ten slotte de quiche met spitskool en rode kool waar ik nog steeds heel trots op ben! Bekijk het recept zeker eens als je dat nog niet deed…

Meer inspiratie gaf ik je de afgelopen tijd ook hier en hier

Misschien heb je gemerkt dat ik heel weinig post tegenwoordig. Ja, zelfs tijdens de paasvakantie want die vakantie zet ik liefst tussen aanhalingstekens. De komende tijd bestaat uit deadlines, dansoptreden oefenen, een examen en presentaties. (Alvorens dan de echte blok en examenperiode beginnen…) Maar gelukkig staan er ook een galabal en dat dansoptreden zelf op de planning.  En dat is wel heel fijn natuurlijk! Blijven zwemmen zou onze slimme vriendin Dory dan zeggen!

Wat is jouw favoriete vegetarisch gerecht?

Liefs, Stefanie

4 Comments

 1. Beantwoorden

  gentillinne

  16 april 2017

  Hmmm, al dat eten ziet er heerlijk uit! Ik heb zeker en vast geleerd dat het helemaal niet erg is om af en toe geen vlees te eten, en dat ga ik af en toe zeker nog eens doen! Maar stiekem ben ik ook wel blij dat ik weer wat meer vlees kan gaan eten! En oh, een dansoptreden! Dat ik heb ik binnenkort op de planning staan :)! Geniet ervan! XXX

  • Beantwoorden

   itsaknotstefanie

   16 april 2017

   Heel leuk om te horen! Oh da’s zo fijn he! Die sfeer zal me zeker weer opladen. 🙂 Jij ook en alvast veel succes! X

 2. Beantwoorden

  Marjolein

  5 mei 2017

  Leuk artikel Stef! <3

  • Beantwoorden

   itsaknotstefanie

   2 juni 2017

   Dank je wel, lieverd!

Leave a comment

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.