My favourite healthy snacks for studying/winter 

Date
jan, 25, 2017
Vooraleer de examens alweer voorbij zijn, wil ik januari niet voorbij laten gaan zonder mijn favoriete snacks te delen. Namiddagdipjes zijn mijn ding. Ik ben een ‘ochtendstudent’ dus sta ik vrij vroeg op om voor de middag toch een aantal productieve uren te hebben. Na mijn lunch zit ik meer af te tellen tot mijn volgende pauze dan dat ik geconcentreerd studeer… Bij die pauze ’s namiddags hoort een vieruurtje. Want een ander ‘typisch ik’ iets is dat ik constant honger heb tijdens het studeren. Iets zegt mij dat dat bij jullie ook wel eens het geval zou kunnen zijn. 😉 Bij deze dus een aantal gezonde snacks, voor de examenperiode en alle andere momenten daarbuiten!

 • Ik ben niet zo’n fan van yoghurt. Natuursmaak is gewoonlijk te zuur en de rest te zoet. Griekse yoghurt daarentegen vind ik wél lekker want die is frisser van smaak én smeuïg. Alpro Go On, een plantaardige kwark, is zo mogelijk nog smeuïger! Ik ga gewoonlijk voor een grote pot. Als snack neem ik hier dan een paar eetlepels van en doe ik er iets van fruit bij en alles wat ik erbij wil. Rozijnen & co, kokosrasp, nootjes, een beetje muesli, stukjes pure chocolade,… Naar mijn studentenjob neem ik gewoonlijke de kleine potjes-versie met passievrucht mee, nom nom!
 • Toch ook een beetje mijn eigen creaties promoten: een sneetje (of 2!) van dit bananenbrood met een notenpasta zoals pindakaas en cacao nibs, is mijn persoonlijke favoriet!
 • Appel en pindakaas (in principe gooi ik overal pindakaas op… Zie ook dit artikel). Ik hoor het wel vaker van anderen en ik heb er zelf ook wel ‘last’ van dat ik van een appel meer honger krijg dan dat het een volwaardig tussendoortje is. Met pindakaas erbij is dat opgelost. 😉
 • Zoals je kunt zien op de foto’s vind ik thee onmisbaar bij een snack. Ze-ker tijdens de wintermaanden. Mijn huidige lievelings is de Yogi Chai green tea. De soms iets te zweverige quotes neem ik er maar bij. De voorbije week had ik 2 keer “a relaxed mind is a creative mind”. Dat is 1) niet toevallig en 2) heel erg waar.  

 • Lucky me won vorige maand een winactie van Hanne (hannewhale)! Een doos vol (gezond) lekkers, idealer wordt het niet. Bars met noten en/of gedroogd fruit en drankjes als deze zijn right up my alley en dus ook ideale snacks!
 • Vergeet je dagelijkse 2 à 3 stukken fruit niet. 😉 Appelsienen/mandarijnen eet ik tegenwoordig dagelijks.
 • Maar omdat zo’n fris fruitje niet altijd zo vult als wat ik nodig heb tijdens mijn namiddagdipje, is een warme chocomelk erbij -al zeg ik het zelf- une très bonne idée! Who’s with me met de namiddagdipjes? 
 • En waarom niet: een gewone toast in pb & jelly stijl! Volkoren toast + pindakaas (ja hoor) + vijgenconfituur (+ gesnipperde amandelen en cacao nibs) zorgt voor energie tot het avondeten.

Hopelijk kan ik je hiermee inspireren om het lekkerste te maken van je (winterse) tussendoortjes. Wat eet jij het liefst?

Liefs, Stefanie

 

2 Comments

 1. Beantwoorden

  Astrid

  31 januari 2017

  Oh wat een leuke ideetjes! Ik wil heel graag de yoghurt eens testen 😉 en ik hou ook echt van yogi tea 🙂

  • Beantwoorden

   itsaknotstefanie

   1 februari 2017

   Oh yes, hopelijk smaakt het je net zo goed, al twijfel ik daar niet aan. 😄 Dankje! X

Leave a comment

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.