Personal update after my volunteering experience in Slovenia

Date
sep, 19, 2016
Wauw. Wauw is de beste beschrijving van de voorbije week. Na een vlotte reis ontdekte ik samen met 6 vriendinnen een prachtig Sloveens stadje genaamd Koper. Eenmaal aangekomen op het project waar we met Bouworde naartoe trokken, was het eerste wat me gezegd werd dat ik een vijg moest proeven. “Eet maar veel, de oogst moet op.” Ik voelde me er meteen thuis. De dagen erna waren leerzaam en inspirerend. Gisteren kwam ik thuis met een tas vol nieuwe skills en ideeΓ«n. Laat dat nu net zijn wat ik hier graag met jou deel.

Deze reis heeft een diepe indruk op mij achter gelaten. Ik zou ook kunnen zeggen dat het mij veranderd heeft. Dat klopt echter niet helemaal. Deze ervaring heeft mij nog gepassioneerder gemaakt over de dingen waar ik reeds mee bezig was. Vegetarisch tot veganistisch eten, ecologisch denken, in bulk/verpakkingsvrij aankopen, eten volgens seizoenen, creatief zijn, je lichaam leren kennen via beweging,…
Ik vond de perfecte balans tussen productief zijn en ontspannen. Ik ben nog steeds niet goed in niets doen. Liefst verzet ik bergen werk op een korte tijd of heb ik het gevoel dat wat ik doe, iets betekent. Ik heb echter wel geleerd dat ontspannen ook betekenisvol kan zijn. Een dromenvanger maken bijvoorbeeld is geen activiteit die me verder gaat brengen met mijn studies of blog. Het is echter wel iets fijn om samen met vriendinnen te doen Γ©n er is weer iets nieuw dat je kan toevoegen aan je bijzondere skills. πŸ˜‰ Dit is een greep uit wat ik de voorbije week leerde:
 • Ik leerde de basis gitaarakkoorden opnieuw.
 • We maakten dromenvangers.
 • 1 van de andere vrijwilligers gaf ons een workshop in het maken van spreads op basis van zaden.
 • Voor het eerst bakte ik zelf brood.
 • Het belang van zelfontplooiing.
 • Tot 10 tellen in het Sloveens, ja echt!
 • Traditioneel Sloveense dumplings maken.

& dit is waartoe het project me aanzet:

 • Iedere week en maand een doel nastreven.
 • Naar mijn lichaam luisteren: meer stretchen, eten wanneer ik honger heb,…
 • Meer focus op vers en puur eten, zelf brood bakken,…

img_7821-2img_7877

Het was heel bijzonder om een week lang met een grote groep (het aantal schommelde rond 20) mensen samen te leven. Een momentje voor mezelf per dag waarop ik mijn reisdagboek invulde, was niet broodnodig maar deed wel eens deugd. Met zoveel mensen samen zijn op 1 plek, daar leer je een heleboel van. Dat mag wel duidelijk zijn geworden. πŸ˜‰ Morgenochtend zit ik alweer met Abel op de trein naar Rotterdam. Ik geniet van de laatste (drukke) weken van de vakantie. Hoe gaat het nog met jou?

Sincerely yours, Stefanie

4 Comments

 1. Beantwoorden

  justaxelle

  22 september 2016

  Ooh wat leuk om te lezen, klinkt als een superervaring! Prachtige foto’s ook weer, zoals altijd πŸ˜‰

  • Beantwoorden

   itsaknotstefanie

   23 september 2016

   Dat was het absoluut! Dankje, Axelle! πŸ˜„

 2. Beantwoorden

  gentillinne

  25 september 2016

  Oh, wauw! Echt ontzettend fijn om te lezen dat je het daar goed hebt gehad! Vrijwilligerswerk ziet er mij echt heeeel erg leuk uit, en dat je daar heel veel uit kan leren lijkt mij ook zalig om eens mee te maken. Heel erg mooie foto’s trouwens ook Stefanie! πŸ™‚ Xxx

  • Beantwoorden

   itsaknotstefanie

   26 september 2016

   Hihi dankjewel, Inne ❀️

Leave a comment

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.